Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kävin metsästyskortin alkuvuodesta 2011, jonka jälkeen syksyllä aloitettiin metsästys itsenäisesti Äijän kanssa. Aiemmin ollaan kuljettu ystävieni mukana metsällä. Äijällä ei pentuna ollut riista- tai saalisviettiä, mutta se puhkesikin sitten kolminkertaisena vähän myöhemmin..! ;) Äijä kehittyy kokoajan paremmaksi ja paremmaksi metsästyskaveriksi, alussa tyyppi pyöri vaan jaloissa eikä toki tiennyt mitä tehdä, mutta opittuaan homman jujun on kyllä pojassa potkua! Äijä jaksaa kävellä metsässä pitkiäkin päiviä eikä herra kyllästy riistan etsimiseen ja ajamiseen. Laukausvarma Äijä on ollut myös pennusta asti.

Meidän pääriistaa on metsäkanalinnut. Äijä etsii linnun ilmavainulla, tarvittaessa jäljestää myös maavainulla, paikallistaa sen ja ajaa lentoon, jolloin minun täytyy yrittää saada tipu pamautettua kenttään. Äijä myös etsii "kaadon" innokkaasti ja ottaa sen suuhunsa, tarvittaessa antaa tappavan "iskun". :D Ensimmäinen lintu, ukkoteeri, saatiin heti metsästyskauden alussa. Koppelo tipahti sitä seuraavana päivänä. Siitä se ajatus sitten lähti. :)

 

Ukkoteeri 11.9.2011

Koppelo 13.9.2011

 

Äijän kanssa tarkoitus on myös sillon tällön saada jänis tai pari jos kohdalle sattuu, tyyppi ku on erittäin innokas ajamaan riistaa takaa. Myös peurojen ajaminen Äijän mielestä on järjettömän hauskaa. :D On erittäin mielenkiintoista seurata, kuinka Äijä kokoajan kehittyy metsästyksessä ja mikä sen mukavampaa kun saada saalista yhdessä! Olen ikäni ollut eräihminen ja rakastan ylikaiken Suomen luontoa ja eritoten metsiä. Ei siis tartte ihmetellä miten Äijästäki on tällainen eräjorkki kehkeytynyt..! ;) Tarkoituksena on myös käyttää Äijä karhunhaukku-kokeessa konekarhu Penulla.

 

©2019 Rhodesian Ridgebacks Tarujen Ugumu & Tarujen Agent - suntuubi.com