Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 Treeniä, treeniä ja treeniä..
12.05.2009 23:27 | -mamma-

28.4.09

Tälle päivälle oli ohjelmistossa istu- ja kontakti-harjoituksia. No, ihan perussettiä, mut ahkerasti pitää treenata kontaktia ja muutenki käyttäytymistä toisten koirien ympäröimänä. Vettä oli satanu koko päivän ja ajattelin ekaks, et saa jäädä treenit väliin, mut sade hieman heikkeni ja päätin et mennään sittenki. Osanottajia oli melko vähä, sateesta johtuen, mut koiran eteen on tehtävä työtä, säästä riippumatta! =)

Äijäkään ei ollu moksiskaan vesisateesta vaikka yleensä inhoaa kaikkea märkää. Poika oli tosi iisillä päällä, kontaktia otti niin hemmetin hyvin ja toiset koirat ei juurikaan kiinnostanu, oikeestaan paljo yhtään. Olin niin tyytyväinen, tehtiin koirakon ohitus-harjoituksia yms. ja luoksetulotki meni niin täydellisesti et ei mitään järkee. Yleensä tyyppi jää räyhää mun perään ohjaajan käsiin et älä nyt helvetti tänne mua jätä, mut tällä kertaa otti kontaktin heti ja jäi paikalle käskyn saatuaan, odotti paikalla, ja käskystä reippaasti tuli luokse. Olin niiiiiiiin tyytyväinen mun pikku ipanaan!!! Isot isot kehut ja hyvillä mielin lähdettiin kotiin, vaikkaki hieman märkinä, mut oli se sen arvoistaki. Parhaimmat treenit tähän mennessä! Jes! =)

5.5.09

Hihnakäyttäytymistä. No, tämä onki menny niin mainiosti jäbän kans ja aina meneeki (tässäki vierähti aikaa ennen ku sain opetettua miten sitä hienosti hihnassa kävellään), mut ainut mikä mättää, on edelleenki toisten koirien ohittaminen/kohtaaminen lenkillä. Kumma kyllä, kentällä nää sujui ja sujuu yleensä hyvin, kontakti + palkkaus ja toiseen koiraan ei juuri elettäkään. Mut auta armias ku ollaan lenkillä ja vaikka kuinka olisin yrittäny saada jo ajoissa poikaan kontaktin (no okei, toimii hyvin kunnes huomaa lähestyvän koiran), niin ei kiinnosta makkarat pätkääkään ja hinku toisen koiran luo on valtava. Leikkimään ja haistelemaan pitäis päästä. Ja vaikka minkälaisia eri nameja oon kokeillu, mut ei auta.

Kouluttajat änkytti et hihna löysällä kokoajan ja makkarat nenään kiinni ohittaessa/kohtaamisessa, pitäis siis yrittää saada tyyppi kiinnostuu minusta ja makkaroista (tietona kyllä on), mut ku niin ei vaan mee meikäläisen herran kanssa! Onhan se eri asia jonku pari kiloa painavan mittelin kanssa ohittaa koirakko ja ei niin väliä vaikka vähä tai vähä enemmän vetäiski koirakkoon päin, mut tällanen 50-kilonen afrikkalainen jos yhtäkkiä vetäisee hihnan ollessa löysällä niin siinä on meikäläisen luusto jokapuolelta katki poikki ja raajat irti. Treeneissä ku on 10 muuta koiraa, jotka yhteensä painaa saman verran tai vähemmänki ku herra Afrikan herra itsessään.  No, treenit meni ihan ok kuiteski.

Ja mitä lenkkeilyyn tulee, niin nykyään olen vähentäny kuonopannan käyttöä, koska se inhoaa sitä yli kaiken ja hyvähän se olis jos päästäis siitä eroon kokonaan ja koirakot ohitettais kivasti. No, liikaa en voi vaatia ku on vielä niin lapsi, mut tietty pitää säännöt olla selvillä. Sitäpaitsi oppiihan hän kokoajan enemmän ja enemmän ja jos ei opi niin se on minussa vika, ei koirassa. Niinhän se yleensä menee. Ja tyytyväinen kyllä Äijyliin olen, ku ajattelee kuin nuori se vielä on ja sillai oppimaton tästä karusta maailmasta (heh). Kunhan se tuosta pahimmasta huimuus-iästään ohi pääsee niin eiköhän ne koirakkojen ohituksetki ala pikkuhiljaa sujua toivotulla tavalla. Toivottavasti! =)

12.5.09

No niin, tänään oli sitte vuorossa maahanmeno ja kontakti. Kontaktia on aina hyvä harjoittaa, oli sitte missä tahansa. Porukka jaettiin kahteen osaan, koska niitä parikilosia turreja oli niin paljo, minun 50-kilosen leijonakuninkaan lisäksi. Otettiin koirarivistön ohittamisia ja kontaktia, meni tosi hyvin, mut vähän väliä Äijän keskittyminen herpaantui kentällä täysin ja minun piti lopulta hyppiä tasajalkaa et tyyppi ottais kontaktia, mikään muu ei tehonnu. Oma-aloitteisesti ei kattonu olleskaan, jälleen kerran ne sata muuta koiraa kiinnosti ja niiden perään vinku ja pällötti. En jaksanu laskea edes kymmeneen, vaan otin koko jutun ihan huumorilla (mikä on SUUUURI ihme, kun oon ollu röökilakossa yli viikon).

Olin kärsivällinen ja kehuin hulluna jätkää ku otti lopulta kontaktia aina viiden minuutin pelle-esitykseni jälkeen. Sain hieman naurunpyrähdyksiä toisilta, sen verran hupaisa näky tais olla ne mun kontakti-yritykset. Maahanmenoa otettiin vielä ja TOTTAKAIIIIII se meni täydellisesti. Lastenleikkiä! Hih. Kokoajan tyyppi kuiteski edelleen vinku toisiin koiriin, ei tainnu kiinnostaa enää pätkääkään treenit. Onneks makkarat sentään maistu jollain lailla, kiitos hookoon blöön.

Lopuksi sit luoksetulo mikä meni viimeisen koirakon kohdalla överiks, säntäsi sen räksyttävän mittelin luo (olen aina ihmetelly et miks kyseisen räksyttävän pikkupiskin omistaja ei älyä hiljentää tätä, on räksyttäny joka kerralla, ja sille on siitä sanottu koska se häiritsee selvästi toisia koiria ja vielä ku penturyhmässä ollaan niin pientä järkeä kehiin). No, Äijä pisteli parit loikat niiden ympärillä, niin tämän piskin omistaja rupes karjuu täysiä mua päin ja noitumaan et "PERKELE HELVETTI APUA APUA TÄMÄ ON MUUTENKI NIIN ARKA PERKELE PERKELE!!!!". Hyvä ettei tätin pipo tipahtanu päästä ku niin kovasti huusi ja kiros. Äijä pysähty ja vilkas sitä ämmää et WTF?! Tuli sit mun luo vähä nolona, mut mua tilanne vaan pisti vähä naurattaa.. sisäisesti. Eihän Äijä olis saanu tietty hyökiä niiden luo, mut ärsykettä oli aivan liikaa siinä tilanteessa energiaa täynnä olevalle nuorelle rhode-pojalle. Joka oli jo kyllästymiseen saakka joutunu tyyliin vaan seisomaan paikallaan. Ja olis hemmetti se ämmä vieny ittensä ja sen rasittavan rakkinsa pois kentältä, mut ei.. Olis edes vaimentanu sen, mut nähtävästi ei siihenkään ollut rahkeita. Aargh!

No mut se siitä, seuraavalla kerralla pitää yrittää vältellä noita kahta ja kiertää mahd. kaukaa, tai sit avaan vaan sievästi suuni ja sanon mitä ajattelen! Seuraavalla kerralla pitää myös lopettaa Äijän kans ajoissa treenit ja poistua kentältä, kyllästyy nopeesti eikä jaksa toistoja niinku rhodet yleensäkään, 10-15 min. saa riittää. Mut toissakerralla jaksoi tosi hyvin vesisateesta huolimatta yli puol tuntiaki! Se on varmaan vaan päivästä kiinni.. =)

Nyt sit vaan jänskäämään lauantain kehäilyä Varkaudessa, peukut pystyyn!!!

p.s. tässä pari päivää sitte oltiin metsälenkillä Äijän ja mun kaverin kanssa, lenkin lopussa keksin kokeilla hieman pk-jäljen alkeis-alkeis-alkeita. Sanoin kaverille et menee metsään piiloon, teki yhden käännöksen myös oikealle. Matkaa oli jotain 100 metriä. Äijä kyllä näki mihin suuntaan kaverini lähti mut metsä oli niin sankkaa ettei sen edemmäs sit nähnykään. Eihän siinä olis ollu mitää järkee jos Äijä oli nähny missä kohde on. Buah buah. No, sanoin et "etsi jälki" ja osoitin maata ja sit mentiin eikä meinattu. Äijä oli siis tietty kytkettynä eikä mulla ollu ku oma 2-metrinen nylontalutin ja pojalla panta. Äijä lähti tosi innokkaasti jäljelle, oli kokoajan nenä maassa ja mentiin lujaa, liian lujaa, mut yritin hieman toppuutella. Teki oikeassa kohdassa käännöksen oikeaan suuntaan ja tsadaa, kaveri löytyi vähän matkan päästä käännöksestä! Hulluna hyvitystä pojalle ja Äijä oli katketa riemusta! Nyt eiku vaan teoriaopiskelua pk-lajeista jotka kiinnostaa ja sit toteuttaa teoria käytännössä! Tarkoitus aloittaa treenaa todenteolla tokoa, esineruutua ja jälkeä. Mut siis ihan harrastusmielessä vain, ainaki näin aluksi.. Ihana kesä tulossa! =)


( Päivitetty: 13.05.2009 00:44 )

 - -mamma- | Linkki


©2019 Rhodesian Ridgebacks Tarujen Ugumu & Tarujen Agent - suntuubi.com