Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

RSS

 Mamman ja poijan treenipäiväkirjaa..
15.04.2009 01:10 | "mamma"

Jep jep, kirjoittelempas välillä tänne mammanki roolissa myös.. hehheh. Elikkäs, viikko sitten aloitettiin jäbän kans koirakoulu. Päätin aloittaa penturyhmässä, tarkoitushan onkin vaan tutustuttaa Äijä olemaan "ihmisiksi" vieraiden koirien lähellä, aiemmin meillä kun ei ole ollut mahdollista osallistua pentukoulutukseen. =(

7.4.2009

Kenttänä toimii valitettavasti paikka, jossa jäbä on saanu telmiä vapaasti koirakamujensa kanssa, joten tiesin, et ei tuu olee helppoo.. todellakaan. Jätin auton n. kilsan päähän kentästä, ajattelin et jos pikkulenkillä siitä sais edes vähä päivän aikana kertyneestä energiasta pois haihdutettua. Olin ollu yövuorossa tuona päivänä, eikä oltu sit keretty käydä vielä missään ulkoilee. No, kenttää lähestyessämme jätkä alko jo terhakkaasti rinta rottingilla astella ja päästellä sianporsaalta muistuttavia vingahduksia.. Onneks oli kuonopanta, olisin muuten varmaan saanu red bullin tapaan siivet selkääni. Kauhulla astelin kentälle ja ajattelin et treeneistä ei tule varmaankaan yhtään mitään, mut pakkohan sinne oli mennä et tottuu tyyppi olemaan isossa ja vieraassa koiraporukassa nätisti ilman, et vetää multa käsiä irti.

Noh, päästiin kentälle ja jätkä rupes ulisemaan enemmän ja haukkumaan, yritti rimpuilla vaikka miten mut thank god, kuonopannan ansiosta en lentäny nurin, olis saattanu mennä polvi uudestaan mäsäksi. Toiset koirat oli Äijästä nuorempia ja huomattavasti pienempiä, sellaisia siivousluutun moppi-osan näköisiä lähes kaikki, jotka räksytti niin perk****sti, ja mikä ei todellakaan edesauttanu Äijän keskittymistä yhtään. Tunti käsitteli kontaktiharjoituksia, mitä oltiin tosin treenattu mallikkaasti pojan kans jo siitä 7-viikkosesta lähtien. Mut eipä paljo kontaktin ottaminen kiinnostanu, katto vaan toisia koiria ja yritti rimpuilla niihin päin ja ulisi vaan ku mikäki. Kiristelin hampaita, mut laskin sen miljoona kertaa kymmeneen ja palkitsin Äijän aina kontaktista. Harjoiteltiin myös pujottelua koirakoiden välistä ja luoksetuloa koirakkokujan läpi. Pujottelu meni aivan plörinäksi ja nielin itkua, luoksetulo onnistui onneks hyvin mut pääsi sit käymään pelottelemassa yhtä lapinkoiran pentua ku en saanu sitä sit heti kiinni.

Äijä ulisi siis koko helvetin treenien ajan, eikä sitä kiinnostanu minä tai namit pätkän vertaa. Lähdettiin takas kävelee autolle, mut päätin et tästä se lähtee. Kyllä se pakostaki oppii olemaan kunnolla siellä.. Harmittaa vaan toi koulutuspaikka, vaikutti varmaan asiaan melko paljo.. =(

14.4.2009

No mut sit toinen treenikerta meni jo paljon paremmin. Kävin hakemassa kaupasta lihapullia ja käytin Äijää Siskan luona purkamassa turhat energiat pois ennen h-hetkeä. Tällä kertaa mentiinki perille asti autolla. Räksyttäviä pikkupiskejä oli taas koko kenttä täynnä, mut onneks oli myös muita ja rauhallisempia koiria. Luvassa oli taas kontaktin harjoittamista ja vähä vaativampia kontaktiharjotuksia mitä viimeksi. Poika hieman vikisi mut hihna pysy löysällä kokoajan (!) ja oli miljoona kertaa rauhallisemmin mitä viimeksi. Huomasin tunnin edetessä, et sitä ei kiinnosta yhtään seistä vaan paikalla, olisi halunnut jotain konkreettista tekemistä. Ja kuitenki ku kontaktiharjoitukset on pojalle jo niin tuttuja, et varmaan ajatteli, et mitä järkeä tässä tällaisessa nyt on.. mut yritän sitä vaan noiden treenien kautta opettaa olemaan sievästi toisten koirien ympäröimänä.. Kun eihän sitä tiedä jos meidät näkee joskus jossain kehässä jäbän kans havittelemassa pinkkejä nauhoja.. hih.. =)

Välillä Äijyli yritti haistella sit toisia koiria mut kiitos lihapullien tehon, sain neki tilanteet lähes joka kerta ennaltaehkäistyä/korjattua. Kontaktia otti niin hemmetin hyvin ja luoksetulo meni myös sikahyvin! Olin niin tyytyväinen käppänään, oli vasta toinen kerta isossa ja häiriötekijöitä täynnä olevassa koiraporukassa, ja näin hyvin meni! Vitsit et hyvittelin tyyppiä, olin tosi tyytyväinen pojan suoritukseen. Ens kerralla onkin sit näyttelytreenit... niitä erittäin suurella innolla odottaen.. Jeee.. =)

Ajattelin btw, aloittaa tokoilun pojan kans ja siis ihan itsenäisesti, täällä peräkylässä kun harvemmin mitään toko-koulutusta järkätään. Kotona olen jo hieman poikaa alkuverrytelly, ja kunhan nuo sadan metrin lumikinokset sulaa niin mennään tuohon vanhalle lentokentälle treenailee kunnolla. En malta odottaa! Ja ihanaa ku pääsee sit jäljenki vetämään pitkästä aikaa!! Toisekseen kiinnostais myös esineruutu, mut noutamista pitää harjoitella ekaks kunnolla. Jätkä kyllä hakee hyvin, mut juoksee sit täysiä mun ohi ja jättää esim. hakemansa lelun sit about 10 metriä mun taakse tai jotain.. no mut treeniä treeniä, harjoitus tekee mestarin! =) 


( Päivitetty: 15.04.2009 02:38 )

 - "mamma" | Linkki


©2019 Rhodesian Ridgebacks Tarujen Ugumu & Tarujen Agent - suntuubi.com