Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 Talviriekkumisia 2014 :)
22.01.2014 17:05 | -Eeva

Ensinmmäistä kertaa koko talveen otin kameran mukaan lenkille ku niin kauniisti aurinkokin paistoi. Ihanaa kun on päivä jo paljon pidempi ja aurinkokin paistaa usein! Sieltä se kevät kohta tulee, ihan huippua! Tosin täällä on ollu jo viikon n. -25 pakkaset, tänään ja eilen ollu vähä lauhempaa, n. -13 astetta. Räpsin muutamia kuvia mitä valotus antoi myöten ja tässäpäs niitä sitten on, enjoy!

Bond yritti saada Äijää leikkimään vaikka millä konsteilla mutta turhaan.. Herra egon imago kun saattaa ottaa osumaa jos alistuu leikkimään ipanoitten kanssa :D

Hepuliiii!!!!

 

 


 - -Eeva | Linkki Hyvää Uutta Vuotta 2014! :)
19.01.2014 00:11 | -Eeva

Ihanaa alkanutta vuotta 2014 kaikille, kovinkaan ahkeraan ei tule sivuja päiviteltyä, varsinkaan tätä blogia kun hieman tekemistä riittää "pienen terrierini" kanssa. Bondi on keksinyt mitä milloinkin kivaa minun poissaollessa kotoa. Tässä nyt jos jotain muistelen niin voisin listata seuraavaa (eikä tässä läheskään ole kaikki koska tekemistä on riiviö järjestänyt kerran jos toisenkin):

  • Astioita Bondi on esipessyt sen verran paljon että astiasto on keventynyt puolella
  • Kahvinkeittoa on yritetty mutta aikalailla epäonnistuneesti
  • Liesi ollut päällä (kerran)
  • Roskiksia tyhjennetty ja levitelty pitkin asuntoa sekä niiden sisältöä syöty, lukuisia kertoja
  • Yritetty leipoa siinä onnistumatta
  • Levitelty 16 kg:n pellettisäkki pitkin asuntoa + syöty kissan p*skat laatikoista sekä kissojen ruuat syöty useaan otteeseen (päässyt ujuttautumaan portin ALTA kissojen huoneeseen)
  • kenkiä, kirjoja ym. pientä sälää syöty sen minkä on saanut pöllittyä jostain

Tuossa nyt muutamia esimerkkejä siitä, että herra agentti on erittäin kekseliäs eikä jaksa todellakaan nukkua vielä kahdeksaa tuntia päivässä. Kun huomasin kerran kotiin tullessani lieden olevan päällä, hankin välittömästi (TAAS) lisäportin, jonka jälkeen Bondi ei ole päässyt keittiöön taikka olkkariin. Bondi on nyt vähä reilu 6 kk (6.1.2014 täytti 6 kk), tuhoja tekee oman mielen mukaan. Tällä hetkellä Bond ja Äijä viettää minun poissa ollessa aikaansa makkarissa ja eteiskäytävällä, muualle asuntoon on porttikielto. Bondi osaa avata ovet, mutta ne hän on viimeaikoina jättänyt rauhaan sekä (KOP KOP KOP) toistaiseksi vielä ainakin huonekalut. Tässäpäs kuvakollaasi Bondin taidonnäytteestä olla Master Chef. Kuvat otettu Bondin ollessa n. 4 kk.

Että tämmöistä pientä kivaa :) Huumorintajua on oltava tämän vesseli kanssa RUNSAASTI kuten kuvasta näkyy ;)

Muutoimpas meillä on mennyt oikein kivasti (ja nämä Bondin tempaukset on vain päivän piriste ;) ), vuosi vaihtui mukavasti. Äijän kanssa käytiin Kajaanissa tamminäyttelyssä (CACIB) 11.1.2014 ja sieltä saaden VAL ERI-2, SA, PU-3 ja arvostelukin oli kiva. Eritoten Äijän liikkeitä ja ryhtiä tuomari kehui, ja syystäkin ;) Vaikka oli erittäin aikainen herätys niin Äijä jaksoi tosi hyvin kehässä olla edukseen. Tuona viikonloppuna Heidi ja pojat (Tarujen Uliona "Rampo" & Tarujen Xavier "Robin") tuli meille pe-su ja oli ihan huippua nähdä näitä rakkaita pitkästä aikaa <3 Viikonloppu meni löhöillessä ja syödessä sekä katsellen poikien touhuja, oli niin niin niin kivaa. :) Bondista ja Robinista tuli välittömästi ylimmät ystävykset! Tässä pari kuvakollaasia viikonlopun vietostamme:

Kuopion poijjaat opetti käydessään Bondinkin hyville keittiö-tavoille :D

Bond & Robin <3

Toivottavasti näemme taas pian uudestaan, ikävä on jo nyt!!

Bondin kanssa ollaan tottisteltu viikoittain ja treenit jätetään kymppiminsaan. Kovin on Bondi nopea oppimaan ja seuraamisen alkeet sujuu jo nätisti. Näytskitreenejä harjoitellaan myös viikoittain, jossa Bond alkaa olla aika pro :)

Haku aloitettiin syksyllä, mutta näin talven ajaksihan se piti pistää jäihin. Katsotaan sitten keväällä kun lumet sulaa, että vieläkö Bondia kiinnostaa maalimiesen etsiminen metsästä. :)

Muutempas ollaan sitten vaan lenkkeilty (aina kun pakkaset hellittää) ja nautittu raikkaasta talvisäästä. Tosin pojat kyllä varmasti oottaa kevättä ja kesää, tahtoo päivät mennä sohvalla makoiluksi (millompa oikeestaan ei..) ja työntää ja vetää saa herrat ulos ja/tai lenkille. Helmikuun alussa on täällä Kuhmossa match show, mennään sinne Bondin kanssa harjoittelemaan tulevia oikeita koitoksia. Tässä lopuksi parit fotot vielä pojista.

 

Minun rakas Bondiliini <3

Pakkaspäivän makoiluja :D

Ulkoilemassa.


( Päivitetty: 19.01.2014 00:44 )

 - -Eeva | Linkki Muita syksyn kuulumisia
17.11.2013 19:50 | -Eeva

Metästyskausi siis ohitse, ase nyt öljyyn ja levolle. Ensi syksynä sitten jatketaan. Bondi on myös erittäin riistaviettinen keissi, metässä nokka käy ahkerasti ja kaikki riistan jäljet merkataan selvästi. Ihan mahtavaa, jospa Bondistakin metsästyskaveri tulee ;) Metsää vain paljon niin väkisinkin oppii riistalle, kuitenkin kun on niin ahne sille. Kaikki saaliit meinasi syödä suihinsa mitä sain, ja irti ei kyllä päästäny helposti. Verijälkeä en oo vielä kerenny vetää, mutta jos huomenna.. kohtahan ne pysyvät lumetkin sataa maahan.

Mitäs muuta ollaan touhuiltu, niin Bondin kanssa ollaan aloitettu n. kuukausi sitten hakua treenaamaan. Ekat treenit meni vähän ihmetellessä, mutta siitä etiäpäin kerta kerralta on Bondin innostus kasvanut ja se on H-U-I-K-E-A! Maalimiehet on maailman kivointa ja Bondi on TODELLA täpinöissään kun näkee että pitäisi ihmisiä lähteä metsästä etsimään. Saa nähdä riittääkö Bondin innostus tästä etiäpäinkin, nyt ainakin on erittäin innoissaan. Pikkuhiljaa aloitellaan myös tottistelemaan, näyttistreenit ollaan myös aloitettu.

Bondin kanssa on mennyt muuten loistavasti myös kotona, Bondin luonne on todella ihana. Välillä hän on riehakas kuten pennun kuuluukin, osaa leikkiä myös yksin eikä ole kokoajan vaatimassa huomiota minulta tai Äijältä. Bondi on todella läheisriippuvainen ja ihmisrakas, kaikki uudet ihmiset ja tutut otetaan enemmän kuin avosylin vastaan. Bondilla oli taipuvaisuutta eroahdistukseen ihan pienenä, sen vuoksi en ole sitten ottanutkaan käyttöön häkitystä, portittamista tms, joista hän enempi vielä ahdistuisi. Bondilla on toki tiloja, joihin hän ei pääse, eikä pääse Äijäkään. Loistavasti yksinolo onnistuu nykyään, tai Äijän ja kissojen kanssahan Bondi viettää päivät, kun olen töissä tms. Bondi nukkuu ihan minussa kiinni ja haluaa olla sylissä ja mahdollisimman lähellä. Rauhoittuu kuitenkin esim. sohvalle yksin tai Äijän kanssa nukkumaan vaikka olenkin kotona, et ei hän ihan kokoajan perskärpänen ole vaikka se niin suloista onkin ;) Hihnassa kävely sujuu loistavasti, ohitustilanteet ovat vielä ihmeellisiä, mutta ei muuta kuin treeniä vain. :) Sisäsiisteyden alkeetkin on opittu, yöt jaksaa pidätellä eikä tee sisälle pissiä tms, mutta työpäivän aikana tekee sanomalehdelle muutamat pissit päivän aikana. Bondi osaa välillä pyytää myös ulos jos hätä tulee.

Myös kaikki tapaamamme koirat on olleet kivoja ja loistavasti Bondi tulee toimeen toisten koirien kanssa. Haukkuvat, räksyttävät ohimenevät koirat tosin vähän ihmetyttää toisinaan. Bondi on erittäin ahne ruualle ja pari kertaa onkin käynyt vahinko että on pieni herra (mitä ilmiesemmin kissan avustuksella) saanut ruokakaapin auki ja ruokakaapista napurat lattialle. Onneks onni onnettomuudessa, ettei ruokaa ole ollut hengenvaarallisia määriä kaapissa.. Bondi osaa avata myös ovet ja vetoketjut, parit mynthon-askit on vedellyt ääntä kohti kun on olkalaukusta saanut ne tongittua. Että löytyy myös kekseliäisyyttä..

Bondi inhoaa kynsienleikkuuta ja todella iso haaste siinä olikin saada herra siihen tottumaan, mutta nykyään sekin menee suht. hyvin, ilman sen suurempia rimpuiluja. Alussa kun Bondi tyyliin huusi kurkku suorana ja juoksi pakoon jos näkikään kynsisakset.. :D Bondi myös inhoaa kaikkia takkeja yms. kuten Äijäkin. Antaa kyllä laittaa takit päälle, mutta ensin täytyy hieman juosta pakoon ja vähän kapinoida vaatteita vastaan. ;)

Kaikenkaikkiaan Bondi on loistava persoona ja reipas pieni rhodepoika, jolla riittää myös rohkeutta erikoisissa tilanteissa. Tässä parit kuvat meidän kotielämästä.

Äijä, Kapu & Bondi

Herris <3

Kapu <3

Äijä 5 v & Bondi 14 vk

Perus-Äijää... :)

Näin ne tosimiehet istuu ;)


( Päivitetty: 17.11.2013 20:29 )

 - -Eeva | Linkki Metsästystarinoita, syksy 2013
17.11.2013 19:13 | -Eeva

Meillä mennyt syksy ihanasti, olla öllötellessä, niinku sanotaan kuhmolaisittain :) Toki metsästettiin ja pikku-Bondikin pääsi kauden viimeisenä päivänä mukaan metsälle. Saalista saatiin hyvin, ja Äijä teki upeaa työtä.. siis aivan loistavaa. Syksy syksyltä Äijä on kokoajan tehokkaampi ja aktiivisempi metsällä. Nyt se on oikeestaan jo niin aktiivinen että aina, siis AINA, kun mennään metsälenkille, ei Äijä muuta teekään ku nuuskii jokaisen kolon ja menee jatkuvasti joko kirsu maassa tai ilmavainulla etsien jatkuvasti riistaa ja sen löytäessään ampaisee täysiä riistan perään. :D Äijä paikallistaa linnut erinomaisesti ja loistotyötä tekikin metsällä ollessa, aina ei vaan osunu ja sekös se sitten harmitti kun ei Äijälle lintua saanut vaikka hienoa työtä teki. Äijä löysi myös kaverin ampuman haavakkoteeren, mikä piiloutui sellaseen kuusitaimikon peittämään ojaan maan alle. Repi teeren sieltä ja otti hengen pois lintuparalta. :)

Mutta ne ohiammunnat ym. harmitukset korjasi kauden viimeinen päivä. Kaverit lähti jänistä ajattamaan Topi-dreeverillä, ja minä päätin poikien kanssa käydä metsässä kävelemässä. Oli upeita maisemia ja lintuhavaintojakin, mutten päässyt ampumaan. Kävin sitten jänispassissa vähän aikaa, mutta koska en ollut saanut vielä eräkiintiötä täyteen, halusin käydä vielä pikkulenkin käppäsemässä. Maisemat oli vieraita ja päädyin parkkeeraamaan aikani ajeltuani auton erään talvitien päähän. Koirat autosta, paukut piippuun ja menoksi. Kerettiin kävellä talvitien pohjaa about 200 metriä, kun Äijän edestä pomppasi iso koppelo lentoon. Koppelo lensi meistä katsottuna sinne mistä tultiin ja lähti sivusta, sellaselta suolämpäreeltä. Ampumahollikaan ei ollu mikään paras mahdollinen, matkaa oli sellaset vajaa 30 metriä, puita jonkin verran edessä myös.. Sain kuitenki niiden parin sekunnin aikana koppeloa ammuttua niin, että se selkeesti tipahti mutta kauemmas. Näin kun se räpiköi siivillään ja sitten hävisi näköpiiristä. Ei muuta kuin juoksujalkaa täysiä kohti tippumispaikkaa, matkalla tipuin ojaan ja Bondi pieni perässä, Äijä loikki jo reilusti meitä edellä etsien lintua. Sydän löi tuhatta ja sataa, Äijää kehoitin etsimään ahkerasti kun on aina vaara että lintu lähtee juoksemaan ja piiloutuu. Yhtäkkiä n. 10 m:n päästä Äijästä, lähti lintu lentoon. Äijä pinkasi täysiä perään, näky oli aivan uskomattoman upea. Koppelo lensi suht. matalalla suon päällä, ja Äijä perässä niin, että kostea, miltei märkä suomaasto lenteli ilmassa. Äijä hyppäsi ilmaan ja otti koppelon pyrstöstä kiinni vetäen linnun kenttään. Ja henki pois. Luoja miten olin onnellinen, meidän mahtavasta kauden päätöksestä! Oli tapahtumia kerrakseen, ja tämä metsonaaras oli ihan työn takana! Bondikin pääsi kaadolle ja oli erittäin innoissaan linnusta. Äijä antoi ihmeekseen Bondin myös "tappaa" lintu toistamiseen, eikä pitänyt sitä niinkään omanaan. Meinasi vain vaikeuksia tuoda lintu pois metsästä, kun bondi meinasi repiä sen kappaleiksi, niin piti kulettaa lintua pääni yläpuolella, ase toisessa kädessä :D Siinä me kaikki kolme sitten tallusteltiin onnellisina autolle. Pojat sai koppelon jalat kiitokseksi ja kuvahan siitä piti ikuistaa. Äijän ansiosta saatiin koppelo pataan, itse vain esivalmistelin ampumalla lintua. ;) Haulit oli osuneet kivipiiraan jonka vuoksi lintu oli hieman revennyt ilmeisesti, oli lihassa kyllä myös Äijän hampaiden jälkiä.. ;) Mutta silti ne vaan pääsee lentoon vaikka kuinka haavoittuneita olisivat, jos siivet on vain ehjät. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, ja tässä kuva paikanpäältä:

Äijä ylpeänä saaliin kanssa 30.10.2013. Vanha ja iso koppelo, kaunis kultakaula :)

Sellainen päätös tälle kaudelle, vitsit että saa muistella ilolla näitä hetkiä. :) Sain myös tajuttoman kauniin ukkoteeren, iso ku mikä. Teeripassissa olin. Tässä siitä kuva.

Alla vielä Äijästä ja kaverista kuva metsällä. Oltiin teeripassissa jälleen kerran, ja kaveri sanoi Äijälle, että tulehan viereen. Ja Äijähän tuli.

Äijä & Jari


 - -Eeva | Linkki LAUMANVAHVISTUS +1!!!
03.09.2013 10:01 | -Eeva

Vihdoinkin!!!! Laumamme vahvistui yhdellä pienenpienellä rhodevauvalla 24.8.2013, pitkäaikaishaaveeni tuli vihdoin toteen!! Äijälle pikkuveljeä haeskelin jo parin vuoden ajan, sitä sopivaa yhdistelmää kuitenkaan löytämättä, kunnes Tarujen kenneliin syntyi 11 pientä penneliä yhdistelmästä Multi Ch Tarujen Mabaru "Maru" & Multi Ch Tina Trading Charena "Charena". Maru on minua aina miellyttänyt koko komeudellaan ja aktiivisuudellaan sekä toki luonteellaan. Hän on rauhallinen ja hyvähermoinen kaveri ja olen aina pitänyt Marusta. Bondin äippä taas, Charena, on tumma ja tulinen, elegantti narttu, jolla on upeat mittasuhteet ja liikkeet. Charenan näin ensi kerran vuonna 2012 Kokkolan KV-näyttelyssä livenä, ja ihastuin häneen heti!

Nimeksi tälle pikkuvesselille tuli itsevalitsemana Tarujen Agent alias "Bond". Bondi on rusetti kaulassa tallusteleva, charmikas herrasmies, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hän valloitti välittömästi sydämeni, hän on täydellinen pikkumies niin luonteineen kuin ulkomuodoltaan. Bondi on salainen agenttini, ikuinen timanttini, joka elää hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa uskollisena ja vahvana eikä hänelle huominen koskaan kuole.

"Mutsi kysy, luuletsä olevas James Bond,
sanoin, emmä tiedä, mut jotain samaa meis on.

Tarviin toimintaa, herkästi valmiin poikimaan,
kun kaunokaiset vilkuttaa, niin kuinka muuten voisinkaan.

Tää, ei tuu poistuu täältä koskaan.
Timantit on ikuisia.
Ja mä lupaan pysyy aitona ja aina rokkaa koska,
Timantit on ikuisia"

Cheek - Timantit on ikuisia (2013)


 - -Eeva | Linkki


©2019 Rhodesian Ridgebacks Tarujen Ugumu & Tarujen Agent - suntuubi.com