Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

RHODESIANKOIRA (RHODESIAN RIDGEBACK)

 

YLEISVAIKUTELMA

Rhodesiankoira on keskikokoinen, hyvin tasapainoinen, voimakas ja lihaksikas koira. Se on sopusuhtainen, erittäin kestävä ja verraten nopeasti liikkuva. Siinä korostuu ketteryys, tyylikkyys, ja terve rakenne, ei massiivinen olemus. Rhodesiankoira on vehnänvärinen vaaleasta punaiseen. Hieman valkoista väriä rinnassa ja varpaissa hyväksytään.  Rodun erikoisuus on selän kuvio, RIDGE, joka muodostuu vastakarvaan kasvavista karvoista. Se on rodun tunnusmerkki.

 

LUONNE

Rhodesiankoira on luonteeltaan rohkea, tarmokas, toimiva ja uskollinen. Aktiivisena koirana se tarvitsee paljon virikkeitä kehittyäkseen tasapainoiseksi yksilöksi. Rhodesiankoiran sanotaan olevan hyvä yhteistyökumppani - ei sokeasti käskyjä noudattava orja. Rhodesiankoira on kunnioitusta herättävä ja älykäs. Vieraita kohtaan rhodesiankoira on varautunut, mutta ei aggressiivinen eikä arka.

 

Metsästäjä, vahti ja ystävä

Rhodesiankoiran alkuperäinen tehtävä oli suurriistan, erityisesti leijonan, jäljittäminen ja pysäyttäminen ja sen aloillaan pitäminen suuren ketteryytensä avulla, kunnes metsästäjä saapui paikalle. Koirat työskentelivät itsenäisesti ja kehittyivät vuosien saatossa älykkäiksi, voimakasluonteisiksi koiriksi, joilla on erinomainen fysiikka. Myöhemmin rhodesiankoiraa on käytetty vartiointitehtävissä - tehtävä johon sitä käytetään edelleen menestyksekkäästi mm. rodun kotimaassa. Tänä päivänä rhodesiankoiraa pidetään erinomaisen seurakoirana. Se soveltuu myös hyvin lapsiperheisiin.

 

Älykäs ja itsenäinen rhodesiankoira

Koska rhodesiankoira on älykäs ja voimakastahtoinen, mutta silti herkkä koira, on sitä pennusta lähtien koulutettava määrätietoisesti ja johdonmukaisesti, malttia ja usein myös viekkautta käyttäen. Aikuinen rhodesiankoira on vieraita kohtaan pidättyväinen. Ystävystyessään rhodesiankoirasta saa kuitenkin elinikäisen kumppanin. Rotu on lojaali omistajaansa kohtaan ja puolustaa voimakkaasti omaa "laumaansa". Se on ystävä, joka ei unohda sille annettua rakkautta - eikä myöskään kokemaansa vääryyttä. Se on arvonsa tunteva koira joka koko olemukseltaan huokuu voimaa, mutta samalla myös kumppanuutta. Usein rhodesiankoirista löytyy aimo annos myös huumorintajua - ja pilke silmäkulmassa ne voivat toteuttaa mitä uskomattomampia tekoja.

Lisää rhodesiankoirasta voit lukea Suomen Ridgeback (SRB) -yhdistyksen sivuilta

Get the Flash Player to see this player.

©2019 Rhodesian Ridgebacks Tarujen Ugumu & Tarujen Agent - suntuubi.com